Persbericht Juli 2013

Seniorenkoor Forever Young op podia Zomerparkfeesten en Texfree


Geïnspireerd door de documentaire over het Amerikaanse Young@Heart Chorus, een seniorengroep met zangers van 73 tot 93 jaar, kwam Anya Straatman van Vocalshop eind 2012 op het idee om ook in Venlo met een swingend seniorenkoor te starten.

Het zou een project van een half jaar worden met als ultieme wens: een afsluitend optreden op de Zomerparkfeesten in Venlo. Haar wens is uitgekomen! Zaterdag 3 augustus staat Anya met Forever Young om 18.00 uur op het vriendenpodium. Het koor wordt begeleid door een swingende liveband.

Het repertoire is verrassend, zeker omdat de gemiddelde leeftijd van het koor 73 jaar bedraagt.

Het koor brengt nummers als I Feel Good van James Brown, I Love Rock and Roll van Joan Jett, We Will Rock You van Queen en Knocking On Heaven's Door van Bob Dylan, klassiekers die je niet direct verwacht op een setlijst van een seniorenkoor.

Forever Young heeft zijn visitekaartje al afgegeven tijdens de opening van de WAK, de week van de amateurkunst, in Domani te Venlo. Het publiek werd verrast door de energie en het enthousiasme van deze bijzondere 35 swingende senioren. Forever Young heeft ook de organisatie van het Texfree Festival kennelijk geïnspireerd want daar verzorgt het koor zondag 18 augustus om 15.00 uur ook al een spetterend optreden.