De Tour is afgesloten en we werken nu aan nieuwe projecten en optredens. Hier een kort verslag.

Forever Young is een collectief (koor en band) van senioren uit Venlo en omgeving dat voornamelijk het gouden poprepertoire uit de jaren zeventig  zingt en speelt.  De gemiddelde leeftijd van de leden is 73 jaar.          

Geïnspireerd door de Amerikaanse documentaire over het Young@Heart chorus , kwam Anya Straatman in de zomer van 2013 op het idee om ook in Venlo met een groep enthousiaste senioren te starten. En dat werd een succes!

Mensen die op grond van hun leeftijd bij andere koren niet meer welkom zijn maar die toch nog graag in groepsverband zingen, vinden hier een warm onthaal. Inmiddels bestaat  het collectief uit  45 swingende mannen  en vrouwen.  Ze worden begeleid  door een live-band van doorgewinterde “senior-musicians” Het gaat echter niet alleen om de muziek zelf maar ook om de  effecten  die het heeft op de leden van het collectief. Zij putten veel energie uit deze  swingende muziek. En ondanks aanwezige gebreken bewegen zij mee op het aanstekelijk ritme.

De Engelse teksten worden uit het hoofd geleerd en dat valt niet altijd mee, zeker niet voor de mensen die vroeger geen Engels hebben geleerd. Maar het is een uitstekende geheugentraining! Daarbij is het iedere week repeteren een leuke en gezellige manier om  mensen te ontmoeten. Er zijn al diverse vriendschappen  ontstaan binnen deze groep.

Kortom :  deelname aan dit collectief is niet alleen leuk  maar ook  goed voor zowel de mentale als fysieke gezondheid  van de leden 

En  er is meer.. Forever Young stond op het podium bij het Zomerparkfeest in Venlo, bij poppodium Grenswerk, bij het Texfree festival , op de After Party bij de Passiespelen in Tegelen en in een overvolle zaal tijdens de Ouverture in  Theater de Maaspoort. Het publiek was zeer enthousiast en soms geroerd door het optreden. Ook heel verbaasd dat mensen van deze leeftijd nog zoveel levensvreugde kunnen uitstralen. En dat is natuurlijk een heel belangrijk aspect.  Forever Young rekent af met het vooroordeel dat senioren per definitie zeurende mensen zijn die de samenleving niets meer te bieden hebben. Vooral  jonge mensen zijn heel positief en zingen, dansen en  klappen mee tijdens de optredens. 

Het beste voorbeeld hiervan is wellicht het optreden onlangs voor de eerstejaarsstudenten van Zorg en Welzijn van het Summa College in Eindhoven. Docenten en studenten waren heel verrast  en enthousiast. Dat resulteerde in een verzoek om  op enige manier in de toekomst samen te werken. Dus ook op  educatief gebied kan Forever Young  een waardevolle bijdrage leveren.  

In 2016 gaat Forever Young  de vleugels uitslaan en een tour  van vijf filmconcerten maken door Limburg.

Het filmconcert geeft het publiek een inkijk in het leven van deze bijzondere groep ouderen.

De live gezongen hits uit de jaren 70 en korte filmpjes op groot scherm wisselen elkaar af. In de filmpjes krijgt het publiek interviews te zien met de verschillende leden. Interviews waarin gesproken wordt over de thema’s ouderdom, verlies, zingeving , eenzaamheid en vooral ook humor. Deze thema’s sluiten naadloos aan op de onderwerpen die in de songs verweven zitten. Documentairemaker Bart Coenders ( L1/Omroep Brabant) volgt de leden van Forever Young al vanaf januari 2014. Uiteindelijk moet het resulteren in een documentaire voor de televisie.    

De tour ging van start in het Theater de Maaspoort in thuisstad Venlo  op zondag  25 september 2016. de verdere optredens waren in Panningen, Heerlen en sloten af met een denderende finale in Venray. Onze Facebook www.facebook.com/foreveryoungcollectief.nl geeft teruggaand in de tijd een goed overzicht van de verschillende optredens

De première van de documentaire was begin april 2017, we toonden het prachtige resultaat van Bart Coenders zijn werk met veel trots in de Maaspoort in Venlo.

Kopieën van de documentaire op DVD kosten € 10,- en zijn verkrijgbaar door een e-mail te sturen naar of door € 10,- plus € 2,50 porto over te maken op IBAN NL53INGB0006319683 t.n.v. Forever Young Venlo onder vermelding van DVD Documentaire Forever Young Collectief en uw postadres.

Tevens is vanaf 16 augustus de DVD te koop bij De Bruyn en Stacey Living de English Shop in de Grote Kerkstraat 16, 5911 CH te Venlo.