Anya Straatman, dirigent

Anya Straatman stelt zich voor:

"Ik kreeg als 18 jarige mijn eerste inspirerende zanglessen van operazanger Willy Caron. Hij bracht mij, behalve een hoge dosis zangtechniek , de liefde voor mooie open klankvorming bij. Gé Titulaer werkte met mij vooral aan de interpretatie van zangnummers en leerde me ook op de juiste plekken de klanken te plaatsen. Bij hem studeerde ik voornamelijk het zingen van popsongs. Deborah Brown, bij wie ik studeerde aan de Jazzacademie in Antwerpen, leerde mij de “jazz feel en timing”. Ze besteedde veel aandacht aan ademhalingstraining! Vooral het ademhalen in de rug! Die techniek geef ik nu door aan mijn leerlingen.
Op de Academie voor Lichte Muziek in Hilversum kreeg ik les van de Engelse gospelzanger George Webb. Hij werkte veel met zangtechnieken die de stemregisters soepel in elkaar laten overlopen van de borst- midden- naar de kopstem. Dat allemaal terwijl de klanken open en groot blijven klinken. Margriet Eshuis leerde me de tekstinterpretatie van popsongs. Op de AVLM kregen we ook veel bewegingslessen. Het is belangrijk je vrij te voelen op het podium.
Ik ben in 1983 afgestudeerd aan de Pedagogische Academie voor het basisonderwijs ( PABO) en heb 10 jaar gewerkt als leerkracht op de Rudolf Steiner School in Venlo. Hier heb ik erg veel gezongen met jonge kinderen."


Voor een verdere nadere kennismaking bezoekt u haar website de Vocal shop